Regin gudarnas återkomst

Jag tänkte skriva lite rollspels regler, baserade på FATE.

Panteoner

För enkelhets skull använder vi i reglerna begreppet Panteon för alla grupperingar av Regin oavsett om de sig sig som gudar eller inte.

Exempel på kända panteoner. Asarna, De olympiska gudarna, Olika hov av älvor. Man kan även tänka sig under grupperingar som Einherjar som skulle kunna vara en grupp med återupplivade människor som desutom tagits till Asarnas världar.

Det är fritt upp till spelarna att välja eller definiera olika Panteoner och ansluta sig till dem.

Det är en fördel att som spelare för spelupplevelsen skull, ha en gruppering klar från början. Men det är även möjligt att ansluta sig senare. Alla panteoner kommer behöva svära sig samman igen under uppvaknandet. Då gamla eder förlorade sin kraft under åren av avkärmandet.

För att ansluta sig till pantheon svär de rådande en ed. Ederna man svär varierar mellan panteonerna. Grupperingar av Regin som inte svär sig samman är inte en panteon enligt reglerna.

Även om det är möjligt att tillhöra flera panteoner begränsar ederna man ibland möjligheten att ansluta sig den möjligheten. Även om de inte gör det så är det oftast ett svårt liv att för Regin att balansera två eller flera intressen. Man kan tänka sig att det var det som gjorde lokes öde så ödestigert.

Ledare eller reperesentater för en pantheon kan ha kraften att svära eder för alla medlemar i panteonens räkning. Beroende på hur Regin svurits samman i just den panteon.

comments powered by Disqus