Regin gudarnas återkomst

Jag tänkte skriva lite rollspels regler, baserade på FATE.

Uppvaknandet

Magin fördrevs ut ur vår värld och de rådande med den. Stridigheter mellan rådande pantheonerna, Inkvisitionen slutgiltiga utrotning var det som drev bort de rådande från vår värld. Med tiden har inkvisitionen minskat i styrka då människor behov av dem inte är synligt när alla “demoner” är borta. Det har alltid funnits läcker som låtit Regin influera människors tankar och drömmar, och låtit dem tillfälligt ta sig igenom. En sådan svaghet har nu uppkommit här och ni har börjat tränga er igenom och drömmer om möjligheten att etablera er i världen igen.

Sakta ha fördämningarna försvagats och nu har magin börjat sippra in i vår värld och ni har hittat hem eller vaknat med den.

För de flesta börjar det långsamt över veckor, med upprepade drömmar, en längtan efter en viss sorts mat, en oro, eller obefogad ilska små förändringar av dig som oftare gör sig påminda. De senaste nätterna har underligare saker hänt… när du sakta börja inse att du inte längre är den du varit.

Du är Regin, en av gudarna, varelserna med kraft att forma världarna.

comments powered by Disqus